Ciastka proteinowe z marchewką

Ciastka proteinowe z marchewką
#wegańskie #drugieśniadanie #słodkie #do30min

Składniki

  • woda x 60 ml
  • Masło orzechowe x 45 g
  • marchewka x 45 g
  • Mąka z ciecierzycy BIO - bio planet x 45 g
  • Cukier biały - Polski Cukier x 15 g
  • Syrop z agawy x 5 g
  • Proszek do pieczenia - delecta x 3 g
  • Cynamon mielony - kamis x szczypta

Przepis

Mąkę z ciecierzycy zalej zimną wodą i dobrze wymieszaj. Możesz chwile poczekać aby całość lekko zgęstniała. Zetrzyj marchew na drobnych oczkach i dodaj do masy. Dodaj masło orzechowe, cukier, syrop i oraz proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj całość.

Nakładaj maskę łyżką na przygotowaną wcześniej blaszkę do pieczenia.

Ciastka pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem.

Makroelementy

Jednostki100 g218.0 g (porcja)
Kalorie226.8 kcal494.5 kcal
Białko9.7 g21.2 g
Tłuszcze10.8 g23.5 g
Węglowodany22.8 g49.7 g
Makroelementy są obliczone dla składników. Nie uwzgledniają zmian wagi podczas obróbki termicznej. Sprawdź wage składników przed poddaniem ich obróbce zawartej w przepisie aby makro składniki się zgadzały