Burger indyjski z ryżem

Burger indyjski z ryżem
#wegańskie #obiad #wytrawne #czasochłonne #garnek #patelnia
Groszek z marchewką zawsze wygląda świetnie 😋

Składniki

  • Groszek z marchewką x 225 g
  • Ryż biały x 70 g
  • Vege burger indyjski x 70 g
  • Olej rzepakowy x 15 ml

Przepis

Przygotowujemy Vege burger indyjski zgodnie z informacją na opakowaniu. Smażymy na oleju a następnie kładziemy na ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Po takim zabiegu zakładamy że w burgerze zostanie Olej rzepakowy który został uwzględniony w obliczeniach.
Równocześnie przygotowujemy Groszek z marchewką który gotujemy w wodzie z dodatkiem Olej rzepakowy .
Przygotowujemy również Ryż dodają sól i 3 razy więcej wody niż ryżu. Gotujemy aż wchłonie całą wodę.

Makroelementy

Jednostki100 g380.0 g (porcja)
Kalorie180.1 kcal684.5 kcal
Białko5.5 g21.0 g
Tłuszcze4.8 g18.1 g
Węglowodany28.8 g109.3 g
Makroelementy są obliczone dla składników. Nie uwzgledniają zmian wagi podczas obróbki termicznej. Sprawdź wage składników przed poddaniem ich obróbce zawartej w przepisie aby makro składniki się zgadzały