Makaron z ciecierzycy w sosie pomidorowym

Makaron z ciecierzycy w sosie pomidorowym
#wegańskie #obiad #wytrawne #szybkie #garnek
Makaron z ciecierzycy zapewnia większą ilość białka w posiłku 💪

Składniki

  • Sos słodko-kwaśny - łowicz x 250 g
  • Makaron spagetii z ciecierzycy - go vege x 70 g
  • Tofu Wędzone x 60 g
  • Kukurydza konserwowa x 50 g

Przepis

Makaron spagetii z ciecierzycy - go vege ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W trakcie gotowania pokrój Tofu Wędzone w kostkę.
Gdy makaron będzie gotowy odcedź go a następnie przełóż ponownie do garnka wraz z Tofu Wędzone i Sos słodko-kwaśny - łowicz Całość chwile podgrzej.
Na koniec posyp na wierzch Kukurydza konserwowa
Smacznego!

Makroelementy

Jednostki100 g430.0 g (porcja)
Kalorie140.9 kcal605.9 kcal
Białko7.1 g30.5 g
Tłuszcze2.9 g12.5 g
Węglowodany21.6 g92.8 g
Makroelementy są obliczone dla składników. Nie uwzgledniają zmian wagi podczas obróbki termicznej. Sprawdź wage składników przed poddaniem ich obróbce zawartej w przepisie aby makro składniki się zgadzały