Kluski leniwe z karmelizowanym jabłkiem

Kluski leniwe z karmelizowanym jabłkiem
#wegańskie
Obiady na słodko chyba najbardziej lubią dzieci. Z racji tego że faceci wolniej dorastają też je lubię 😅 Dziś wegańskie leniwe na słodko.

Jeśli lubicie możecie na sam koniec dodać rodzynki

Składniki

  • Kluski leniwe z tofu (na słodko)
    • Tofu naturalne x 180 g
    • Cytryny x 0.5( 65 g )
    • Mąka Tortowa (typ 450) - lubella x 35 g
    • Mąka ziemniaczana x 25 g
    • Mleko sojowe x 10 ml
    • Cukier biały - Polski Cukier x 10 g
    • Cukier wanilinowy - dr. oetker x 5 g
    • Sól jodowana - o sole x 1 g
  • jabłko x 100 g
  • Cukier biały - Polski Cukier x 15 g
  • Cynamon mielony - kamis x 5 g

Przepis

- Rozgrzej patelnie i dodaj cienką warstwę wody.

- Jabłka przekrój na 4 części i pozbądź się pestek. Następnie pokrój ćwiartki na cienkie kawałki.

- Na rozgrzaną patelnie z wodą dodaj cukier i cynamon. Następnie dodaj jabłka.

- Chwilę trzymaj na patelni aby jabłka lekko się przypiekły

- Przełóż jabłka na przygotowane wcześniej kluski.

Makroelementy

Jednostki100 g451.0 g (porcja)
Kalorie150.0 kcal676.4 kcal
Białko7.4 g33.2 g
Tłuszcze3.7 g16.6 g
Węglowodany21.8 g98.4 g
Makroelementy są obliczone dla składników. Nie uwzgledniają zmian wagi podczas obróbki termicznej. Sprawdź wage składników przed poddaniem ich obróbce zawartej w przepisie aby makro składniki się zgadzały