Ciastka proteinowe z czekoladą

Ciastka proteinowe z czekoladą
#wegańskie #przekąska #drugieśniadanie #podwieczorek #bezglutenu #słodkie #czasochłonne #piekarnik

Składniki

  • woda x 60 ml
  • Masło orzechowe x 45 g
  • Mąka z ciecierzycy BIO - bio planet x 45 g
  • Czekolada gorzka 70 % x 20 g
  • Cukier biały - Polski Cukier x 15 g
  • Syrop z agawy x 5 g
  • Proszek do pieczenia - delecta x 3 g

Przepis

Mąkę z ciecierzycy zalej zimną wodą i dobrze wymieszaj. Możesz chwile poczekać aby całość lekko zgęstniała. Dodaj masło orzechowe cukier, syrop i oraz proszek do pieczenia dobrze wymieszaj całość.

Nakładaj maskę łyżką na przygotowaną wcześniej blaszkę do pieczenia. Po nałożeniu całej masy posiekaj gorzką czekoladę i posyp nią ciastka.

Ciastka pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem.

Makroelementy

Jednostki100 g193.0 g (porcja)
Kalorie303.0 kcal584.9 kcal
Białko11.8 g22.7 g
Tłuszcze16.6 g32.0 g
Węglowodany26.7 g51.6 g
Makroelementy są obliczone dla składników. Nie uwzgledniają zmian wagi podczas obróbki termicznej. Sprawdź wage składników przed poddaniem ich obróbce zawartej w przepisie aby makro składniki się zgadzały