Ryż z tofu i mango

Ryż z tofu i mango
#wegańskie #obiad #do30min #garnek #patelnia

Składniki

  • mango x 500 g
  • Tofu x 300 g
  • ryż x 150 g
  • papryka czerwona x 40 g
  • Olej rzepakowy x 15 ml
  • Syrop z agawy x 10 g
  • Sos sojowy - tao tao x 10 ml

Przepis

Tofu pokroić w kostkę a następnie oblać sosem sojowym i syropem z agawy.

Ugotować ryż, wodę posolić.

Mango i paprykę pokroić w kostkę.

Rozgrzać olej na patelni, a następnie dodać paprykę. Po chwili dodać tofu, a następnie czosnek i imbir. Gdy tofu się podsmaży dodać mango. Jeśli soku jest mało dodać tez wody i chwile gotować.

Podawać z ugotowanym wcześniej ryżem.

Makroelementy

Jednostki100 g1025.0 g (porcja)
Kalorie136.6 kcal1400.6 kcal
Białko5.4 g55.5 g
Tłuszcze3.8 g38.8 g
Węglowodany20.2 g207.4 g
Makroelementy są obliczone dla składników. Nie uwzgledniają zmian wagi podczas obróbki termicznej. Sprawdź wage składników przed poddaniem ich obróbce zawartej w przepisie aby makro składniki się zgadzały